Våra fantastiska banor

I Lagan har vi två fina banor. En 18-hålsbana som löper i naturlig skogs / parkmiljö på båda sidor om E4. En korthålsbana om 9 hål, belägen vid motellet Laganland. På denna bana är "pay & play" spel tillåtet.

Ny banlayout 2017

En ny banlayout har premiär 2017, det är första gången som banan spelas som par 72. Den nya designen, med två niohålsslingor är ritad av den danske arkitekten Caspar Grauballe. Start och mål för båda slingorna är vid klubbhuset.

Banans förste arkitekt (9 hål) var Anders Amilon. Efter honom har Åke Persson och Björn Magnusson varit med och utvecklat banan. Några av orginalhålen från 1960-talet är kvar, om än i förändrad form.

Banan är lätt kuperad, utlagd i öppen blandskog med tall och björk, med vatten som är i spel på många av hålen. Bergaåsen, som skär genom banans början och avslutning är det enda avsnittet där pulsen går upp lite extra. Det är härifrån, på den forna rullstensåsens topp, som man kan njuta av utsikten mot klubbhusområdet innan man skall ge sig i kast med det sista hålet.