Grönt kort

Lagans Golfklubb erbjuder flera möjligheter att spela golf, anpassat efter varje spelares nivå. Kontakta kansliet för mer information.

Börja spela golf på Lagans GK

Green card on demand!
Vi har under våren genomfört schemlagda gruppkurser för de som har tagit steget att vilja vara med i vår gemenskap. Vi fick glädjen att välkomna ca 45 nya familjemedlemmar. Men det finns plats för fler. Och fler vill tillhöra vår stora fina familj. Men livspusslet gör det ibland svårt att anpassa sig för ytterligare schemalagda tider. Därför erbjuder vi från och med vecka 25 "Ta-grönt-kort-när-det-passar-dig!" Och det är precis som det låter, ta grönt kort i din takt på tider som passar dig. Vi har dessutom bra erbjudande för er som vill ge golfen en ordentlig chans.
Hör av dig till kansliet för att anmäla dig eller få mer information.

Bakgrund
Från och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet.

De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanorna och en klubb som välkomnar dig och som sätter omhändertagande i centrum, tar emot dig som är nybörjare.

Hur blir det lättare?
Genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på.

Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och s k klubbhandicap 54 när du genomgått Grönt Kort-utbildningen på Lagans Golfklubb. Samtidigt får du ett eget Golf-ID som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Du erbjuds redan under utbildningstiden fri träning på korthålsbanan.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?
Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som du "övningskör" med.

Det är nu du praktiserar det som vi går genom under teoripasset. Det viktigaste är att du får lära dig att spela dig fram på en golfbana på ett säkert sätt, både för dig själv och andra i din omgivning.

Välkommen!

Lagans Golfklubb och Svenska Golfförbundet