Bronsmedalj i VM för flicklaget

Bilden fr v: Coach Carl Gustavsson, Ingrid Lindblad, Kajsa Arwefjäll och Andrea Grimberg-Lignell

Lagledaren och tränaren Carl Gustavsson var ansvarig för träningen på Lagans GK för ett antal år sedan

Det är en helt ny laguppställning i det svenska flicklandslag som i år tagit över stafettpinnen från förra årets framgångsrika team. Säsongen har börjat fantastiskt med två internationella segrar och nu blev det bronsmedalj i flick-VM på Chukyo Golf Club utanför Nagoya.

Sverige slutade på totalt 2 över par (578 slag), samma resultat som Kanada och ett slag före titelförsvarande USA. Hemmanationen Japan segrade på 22 under par (totalt 554 slag) och silvret gick till Sydkorea på -12 (totalt 564).

– Att ta ett brons var inte alls givet. Att Japan och Korea är riktigt bra vet vi ju, men USA vann förra året och har ju alltid ett bra lag. Detta är ytterligare ett steg framåt för de svenska tjejerna som har tagit stora kliv hela året, säger Carl Gustavsson.