Info från Greenkeepern

Lite kort och smått om banan.

Nu, så här några dagar innan "golfveckan", så har den nya personalen kommit in i sina arbetsuppgifter ganska bra. Det tar tid och ork att lära upp 5 st nyanställda + sommarjobbarna vi har, men jag tycker det fungerar ganska bra nu.

Banans kondition är inte den bästa, då vädret har varit kanon, sett ur en semesterfirares ögon. Vi är nu inne på den 11 veckan i den här torrperioden och det regn som vi fick för 3 veckor sedan (28 mm) kom allt för snabbt för att marken skulle hinna suga upp något av det. Men det fyllde på dammarna lite. Som det är för närvarande innebär det att vi har inte vatten till fairway utan får lägga allt vi har på greener och tees och då menar jag verkligen allt vi har. Vi rullar på maxkapacitet på bevattningen och det är med nöd och näppe det räcker till.

Anledningen till problematiken är att det inte bara är varmt, utan att det blåser kraftigt också. Kombinationen av detta gör att ytorna torkar ännu fortare. Lägger man då till att det kan blåsa på natten också, innebär det att vatten som man skickar ut inte till fullo hamnar där det ska utan driver bort i vinden.

Greenerna är under dessa extrema omständigheter något stressade och det förekommer en del torrfläckar på dem och det gör att skötseln på dem för tillfället blir lite anorlunda. Ibland hoppar vi därför över en klippning för att gräset ska få hämta sig lite. Så skötseln handlar nu mer om att få gräset att överleva än att jaga kvalité och stimpmeter, så vi hoppas på lite lägre temperaturer och mindre vind. Får vi det så ordnar greenerna till sig ganska raskt.

 

Jonny

Greenkeeper

 

 

 

 

Kommentarer