Info från Greenkeepern

Golfsäsongen 2018 går mot sitt slut.

Den gågna säsongen har i stort sett varit ovanligt varm och även nu i höst har värmen dominerat. Vi har tills dags dato (26/10) endast haft 3 frostnätter.

Många medlemmar kan tycka det är synd att stänga banan när det är så fint väder och den fortfarande är i bra skick. Åsikter som jag kan ha en viss förståelse för. Men vid den här tiden på året finns i stort sett ingen tillväxt på gräset. Detta innebär att stressen vi utsätter gräset för nu, har det ingen chans att återhämta sig från. Personligen tycker jag inte man ska fresta lyckan med att ha banan öppen för länge. Det kan gå bra, men det kan också bli ett rejält bakslag. Att ta sådana chanser, när vi har en PP öppen med sommargreener (tills snön stänger den), är ett vågspel som jag varken vill göra eller ta ansvar för. Så gott folk f.o.m. måndagen den 5 november stänger vi den stora banans greener.

Den siste oktober lämnar de sista säsongsanställda oss och kvar är bara Peter och jag. Peter kommer att serva och reparera maskinparken samt slipa och justera alla klippaggregaten. Dessutom kommer vi båda ha tillsyn över banan och göra en del åtgärdsarbeten inför säsongen 2019. Allt för att säkerställa, att vi kan erbjuda er en bra bana nästa vår.

PP:n är, som sagt, öppen med sommargreener. Även 9 hål öster om E4:an, kommer att vara öppna med vintergreener. Spelordning 10-11,17-18, 1-2, 8-9 samt hålet som går från verkstaden ner till klubbhuset.

Vänlig hälsning,
Jonny Karlsson