Info från Greenkeepern

Hej alla golfare

Förra veckan fick jag svar på de prover jag skickat in till Botaniska Analysgruppen, så nu vet vi vad som har orsakat den dåliga tillväxten på 1:ans green.

Enligt proverna har vi haft ett kraftigt svampangrepp (Pyhtium), samt att ett stort antal skadliga nematoder har etablerat sig i greenen. Nematoder är en mickroorganism som i stort sett finns i alla miljöer. De flesta är godartade, men de nematoder som finns i vår första green är tyvärr en av de elaka, d.v.s. de äter växande rötter och det är detta som orsakat den största delen av skadorna som uppkommit på greenen. Då gräsplantorna inte hunnit etablera riktigt långa rötter (endast ca 5 cm långa) finns nematoderna väldigt ytligt och det underlättar för oss att åtgärda saken.

För att få bukt med problemet tar vi bort 15 cm av växtmaterialet och ersätter det med nytt, samt torvar dit färdigt gräs. På så vis blir greenen snabbt återställd och spelbar. Min ambition är att öppna den vid säsongspremiären, vilken vi planera att ha på skärtorsdagen den 18/4.

Med vårlig hälsning

Headgreenkeepern

Jonny

 

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Friskvård på pay-and-playbanan 2019-05-21
Luftning av greenerna 2019-05-19
Gert Werner vann på Kinds GK 2019-05-15
Konecranes 6+6+6 2019-05-14
Golfens Dag 2019-05-09