Km helgen

Helgen bjöd oss huvudsakligen på fint höstväder när vi tillsammans firade 55 år och spelade årets Klubbmästerskap. 

Klubbmästerskapet är en av våra stora höjdpunkter under säsongen. Inte bara för att vi av tradition på klubben ska kora en klubbmästare och klubbmästarinna, utan för att låta oss alla utmanas av det golfidrotten handlar om. Jag vet att många medlemmar ser KM som en tävling "bara för eliten", men vi får inte glömma bort hur viktigt det är att visa dem vår uppskattning och stolthet. Även om vi bedriver en breddverksamhet fyller de en viktig funktion som förebilder och inspiration för oss andra. 

Banpersonalen hade som vanligt gjort ett bra jobb och preppat banan som var i mycket fint skick. Nytt för i år var att vi under lördagen spelade från ord.tee, gul respektive röd. Vi belönade bästa nettoresultat (med hcp) i ålderskategorierna och utsåg en hcp mästare och hcp mästarinna. Alla herrklasser utom H70 spelade 36 hål från gul tee. H70 spelade precis som damerna under lördagen, 18 hål från röd tee. Totalt deltog 50 medlemmar varav 8 damer. Största deltagarantalet på väldigt många år.

Restaurangen bjöd samtliga tävlande på tårta efter 9 hål och på alkoholfritt födelsedagsbubbel i samband med prisutdelningarna. Vid prisutdelningen avslöjades också vilka 15 herrar respektive damer som placerat sig bäst beräknat på bruttoresultat (utan hcp) och skulle spela vidare under söndagen. 

Bästa nettoresultat lördagen 11 september

Herr-junior: Isac Thelander, 142 slag

H22: Henrik Nilsson, 145 slag

H50: Kristian Dürango, 139 slag

Hcp-mästare herrklassen (totalt) och H40: Björn Emanuelsson, 131 slag

H70: Emeric Fekete, 74 slag

Hcp-mästarinna damklassen (totalt) och D50: Ewa Kjellsson, 69 slag

Stort grattis till bra spel! 

Helgen bjöd på många fina idrottsprestationer, inte bara i form av resultat. En av helgens deltagare tog grönt kort bara i våras och spelade 36 hål för första gången. Det var även fler deltagare som spelade sin första 36 hålstävling, bl.a. ett antal juniorer. Fantastiskt bra jobbat! 

 

Inför söndagens spel stod det jämt både på herr och damsidan. Inför starten tilldelades alla startande startkit och information av Magnus Persson och Jonas Svensson som agerade tävlingsledare. Damerna tog täten från kl.09.00 med herrarna i följetåg. Alla spelade 18 hål från backtee d.v.s. damerna från blå tee och herrarna från vit. Vi kunde även se publik på banan under dagen som med sin närvaro förgyllde stämningen. Klart det inte finns en bättre dag att kolla på golf i Lagan än den här!? 

Det fanns även fler som bidragit till fin stämning inför helgen. Eva i Hov hade planterat nya blommor till oss vid klubbhuset inför 55-årsdagen. Varmt tack säger vi till Eva! Glöm inte att besöka hennes fina trädgård och butik i höst.

Prisutdelningen avrundades även denna dag med bubbel och bra uppslutning i restaurangen. Priser delades ut i form av diplom och presentkort i restaurangen respektive shopen till andra och tredjepristagarna. Första plats i herr och damklassen belönades med fritt spel på samtliga klubbtävlingar år 2022. Extra kul var att vi äntligen kunde kora en klubbmästarinna för första gången sen 2016.

Henrik Nilsson, Klubbmästare 2021 - 208 slag (Chock! - 16:e titeln som klubbmästare)

Jenny Nordell, Klubbmästarinna 2021 - 189 slag

Grymt bra spelat och grattis alla pristagare!

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla deltagare, personal, ideella som ställt upp och varit med! Till nästa år flyttar vi tillbaka KM till augusti vilket ger oss bättre förutsättningar att kunna utöka startfältet och antalet åldersklasser. Jag vet att vi kan - tillsammans - och glöm inte bort att det är genom att våga utmana oss själva som vi utvecklas.  

Johanna Roubert, Klubbledare

Ps. Diplom till bästa bruttoresultat i alla ålderskategorier delas ut på Årsfesten den 13:e november ds.

Kommentarer