Premiär 2015 Långfredagen

På Långfredagens förmiddag var det liv och rörelse på Lagans golfbana. Sommargreenerna hade öppnats och många ville gå sin premiärrunda.

Underbart väder för golf

På klubbens parkeringsplats stod bilarna tätt och i kansliet hade Britt bråda timmar på förmiddagen.

Mellan klockan nio och två var nästan alla bollar uppbokade och en jämn ström av spelare slog ut från första tee. Nog kändes det lite ovant för en del att svinga klubborna, men efter några hål satt det ganska fint. En spelare menade att det är som att cykla, har man en gång lärt sig det så finns det där.

Ett gäng män, de flesta 55+, tog paus vid kiosken. De menade att det fina vädret lockat ut ungdomarna (de som satt där) på banan. Många spelare passade på att fylla på med energi i form av  nybryggt kaffe och härliga golfmackor som Mirko med dotter hade dukat upp i kiosken.

Banan fick mycket beröm, nästan inga fläckar på fairway och greenerna var fina och ganska snabba. Headgreenkeeper Jonny Karlsson fick mycket beröm, och vi ska inte heller glömma alla ideélla krafter som lagt timmar på att banan ska vara fin.