Framgång för Lagans golfjuniorer

Otroligt kul att se att vi har så lovande juniorer och ett extra plus var att Linnéa i singlematch lyckades slå ett av startfältets starkaste namn.

Årets Skandia JSM klubblag i golf har nu satt igång i Sverige, en turnering där man utser vilken klubb som blir svensk mästare.

Turneringen består av två kvalomgångar, ett slutspel och till sist en final som i år spelas på Lumine Golf Club i Spanien. 

Den 16-17 juni spelades första kvalomgången för Småland på Kalmar Golfklubb. Väderförhållandet under dagarna var mycket goda, vilket självklart var en stor fördel för att lyckas med en bra score.

Lagans Golfklubb var en av de åtta klubbar som var med och fightades om en plats till nästa kvalomgång. Laget bestod av Linus Olsson, Johanna Roubert, Isac Thelander, Linnéa Johansson och Gustaf Wiberg.  Kvalomgången spelades i klubbmatcher som avgjordes i tre singelmatcher och en foursome match. 

Det var många tuffa men spännande matcher för våra Laganjuniorer. Trots hårt motstånd lyste kämparglöden starkt, genom peppning spelarna emellan och gott stöd från lagledarna Viktor Brage och Rikard Johansson.  Även om det inte räckte hela vägen till en plats i nästa kvalomgång kände vi att vi kunde lämna Klamar med flaggan i topp. Potentialen och möjligheterna för våra juniorer är stora vilket bådar gott för framtiden.  

Viktor Brage kommenterar tävlingen:

- Vi åkte hit med rättså låga förväntningar men med ett mål om att bygga och lära in för framtiden. Med facit i hand så kunde vi ha betydligt högre förväntningar än så, då spelarna överträffade de låga förväntingarna och presterade riktigt bra. Otroligt kul att se att vi har så lovande juniorer och ett extra plus var att Linnéa i singlematch lyckades slå ett av startfältets starkaste namn.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Till förmån för Cancerfonden 2023-09-24
Viktigt från banpersonalen 2023-09-12
Smålands Damtour 2023-09-10
Tävling 23/9! 2023-09-06
Seniorernas hemliga resa 2023-09-05