Grand Final på årets tävlingar

Lena Winslow med rosa bollen...

Lena Winslow med rosa bollen...

I helgen avslutades tävlingssäsongen med tre tävlingar på lika många dagar.  – Glädjande att vi fick över 100 startande så sent på säsongen, säger klubbchefen Thomas Wester. På lördagen spelades Rosa Bollen, till förmån för Bröstcancerfonden, som gav 2 500 kronor som gåva från tävlingen.

I samband med en gemensam frukost före start informerade Carina Olsson från Bröstcancerföreningen Kronoberg om verksamheten. – Visste ni att varje timme får en kvinna bröstcancer i Sverige och ca 1500 dör varje år. Föreningens viktigaste uppgift är att finnas till för drabbade och deras anhöriga, berättade Carina, vi jobbar alla ideellt och vår insats är uppskattad av såväl läkare som tjänstemän och politiker. – Jag vill tacka Johanna Roubert för sitt fina initiativ att arrangera Rosa Bollen, avslutar Carina.

Rosa Bollen är en tävling med tre deltagare i varje lag där de två bästa resultaten på varje hål räknas. Dessutom ingick en extratävling där laget fick en rosafärgad boll som var och en skulle använda på 6 hål vardera. Alla spelade från röd tee denna dag och de skulle dessutom ha något rosafärgat i sin klädsel.

Segrade gjorde Göran Hasselgren, Peter Kardum och Peter Ekenberg på 87 poäng och de vann även spelet med rosa bollen på 38 poäng. På andra plats kom Birgitta Hasselgren, Anne Ewers och Thomas Wester på 80 poäng och treor blev Anette Johansson, Pelle Ewers och Jonas Karlsson 78 poäng.

Längsta drive Johanna Roubert och Jonas Karlsson och närmast hål Thomas Wester. 

Minitävling och After Work

Redan på fredagseftermiddagen drog finalhelgen igång med en tävling över sju hål. Lena Winslow från Karlstad GK stod som segrare och Bengt Elfving var närmast hål på 9:an. Lena och hennes man Michael var på golfresa söderut och stannade till för en golfrunda i Lagan. – Det var så trevligt här så vi spelade även lördagens tävling, sa Lena efter prisutdelningen. Därefter blev det Afterwork i restaurangen, där det förutom mat och dryck även bjöds på livemusik.  Det kommer att bli AW varje fredag i höst och en gång i månaden bjuds det på underhållning dit alla är välkomna.

Kommentarer

Fler artiklar