Damernas golfsäsong 2021

Tyvärr kunde vi inte börja säsongen som vanligt med en trevlig sammankomst och presentera säsongens aktiviteter så vi får publicera powerpoint presentationen här istället.

Damnian
På måndagskvällar spelar vi ”damnian” (9 hål) - speciellt bra för dig som nyligen tagit grönt kort eftersom vi hjälps åt med regeltolkningar och vad man får och inte får göra på banan. Första bollen går ut klockan 17.10, startavgift 30 kr. (Det är spontangolf, alltså ingen föranmälan). Nytt för i år är att vi spelar några tävlingar på pay & playbanan, där man verkligen kan öva på närspelet.

Onsdagsgolf
På onsdagar spelar vi 18 hål och har tre starttider kl 9, 14 och 16 för att passa så många damer som möjligt (fr o m 1 september tar vi bort start kl 16) Obs! vissa tävlingsdagar finns bara en starttid. Anmäl dig senast tisdag kl. 9.00 på golf.se, startavgift 50 kr.

Smålands DamTour 2021
Ta chansen att spela på andra banor, tävlingen är öppen för alla damer. Man kan samla poäng i tre deltävlingar och de tio bästa damerna i varje klass/region går vidare till distriktsfinalen. Vi spelar i den västra gruppen - i år spelar vi på Götaström GK den 16 maj, Ramkvilla GK 30 maj och Älmhult GK 22 augusti. Finalen spelas på Nässjö GK den 12 september. Anmäl dig på golf.se.

Priser delas ut på varje deltävling och 75 damer (totalt från alla grupper) går vidare till finalen och 15 av dessa vinner en härlig golfweekend tillsammans på någon bana i Småland.

Damklubban 2021
Damklubban arrangeras för damer från 22 år och uppåt, om du är 70 år eller äldre har du möjlighet att spela från en främre tee (om sådan finns att tillgå) – notera detta i din anmälan. Tävlingarna spelas på Lagans GK 17 juni, Älmhults GK 5 augusti, Ramkvilla GK 26 augusti och Växjö GK 16 september. Tävlingarna spelas på torsdagar med start kl 9.30.

Spelformen är slaggolf - A och B klass med prisutdelning efter varje tävling. Startavgift 50 kr och tävlingsgreenfee 200 kr. Anmäl dig på golf.se. Ansvarig i Lagan är Lena Magnusson 070-3447273 lenmag48@gmail.com.

Smålandspokalen
Är en lagtävling som spelas den 5 september på Götaström GK, se inbjudan på anslagstavlan. Fyra damer bildar ett lag och tävlar för klubben. Spelformen är slaggolf och de tre bästas resultat räknas till lagets resultat. Flera lag kan delta.

Årets utflykt
Årets damutflykt anordnas av Ewa Kjellsson, Birgitta Hasselgren och Helen Elfwing.

Den 22-23 augusti samåker vi i egna bilar till en golfbana nära oss, det ska även vara möjligt att bara delta en dag om man inte kan vara med på båda dagarna, mer information kommer.

Seriespel
Klubben har flera serielag i Smålandsserien, tävlingarna spelas i två omgångar. Damerna har lag för D50 som spelar på Värnamo GK den 13 juni och A6 GK den 29 aug, spelformen är 18 hål slagtävling och 9 hål foursome.
D60 spelar på Lagans GK den 12 juni och Vetlanda GK den 29 aug, spelformen är 18 hål slagtävling.  Vill du vara med i lagen, kontakta Anette Johansson för D50 och Ewa Kjellsson för D60.

Tävlingsbestämmelser
Vi följer klubbens tävlingsbestämmelser då det gäller efteranmälan, avanmälan, om man uteblir från start osv.
Exakt tävlingshandicap (ETH) var en funktion som visade om spelarna hade minst fyra registrerade  handicapronder under året. Världshandicapsystemet omfattar inte ETH och finns därmed inte sedan 1 mars 2020.

Avslutningsfest 2021
Den 15 september träffas vi och äter god mat samt delar ut priser för säsongen, gäller både onsdagsgolfen och damnian - se vidare anslag i klubbhuset.

Ändringar
Vi reserverar oss för ev. ändringar under säsongen, ändringar anslås alltid i klubbhuset. Håll ögonen på anslagstavlan så du inte missar något kul!