Damnian
Speciellt för dig som ännu inte har officiellt handicap kör vi på måndagskvällar "Damnian". Här spelar vi golf under lättsamma former där vi hjälps åt med regeltolkningar och tar upp andra frågor som dyker upp. Det finns alltid en dam med hcp 36, eller bättre, i bollen. Alla damer med eller utan officiellt handicap är välkomna. Första bollen går ut klockan 17.10 - kom gärna i god tid så vi hinner lotta bollarna. Det är spontangolf, alltså ingen föranmälan - Startavgift 20 kronor (läggs i ett kuvert i damernas omklädningsrum, skriv ditt namn på utsidan). Efter rundan samlas vi för prisutdelning, regeldiskussioner m.m.

Vi fortsätter även i år med Running Eclectic tävlingen, alla måndagarnas singeltävlingar ingår. Spelaren för själv in antal bruttoslag, datum och aktuellt hcp i pärmen i damrummet. Varje gång resultatet på ett hål förbättras för spelaren in det. Pris till vinnaren är fritt spel på måndagar 2018.

På onsdagar spelar vi 18 hål
Anmälan senast tisdag kl. 9.00, startavgiften är 40 kronor. Anmäl på www.golf.se, på terminalen i klubbhuset eller till kansliet tel. 0372-304 50. Onsdagsgolfen har starttider kl 9, 14 och 16 för att passa så många damer som möjligt. Fr o m 1 september tar vi bort start kl 16 - Obs! Vissa tävlingsdagar finns bara en starttid.

Under året kommer vi som tidigare att köra en running eclectic tävling där våra 14 singeltävlingar på onsdagarna ingår. Spelaren för själv in antal bruttoslag, datum och aktuellt hcp i en pärm i damrummet. Varje gång resultatet på ett hål förbättras för spelaren in det. Pris till vinnaren är fritt spel på onsdagsgolfen 2018.

Matchspel
Vi har beslutat att göra ett uppehåll med matchspel p g a minskat deltagarintresse.

Smålands DamTour 2017
I denna tävling gäller det att samla poäng i tre deltävlingar, de 10 bästa damerna i varje klass/region går vidare till distriktsfinalen. Där bildar de tre bästa i varje klass ett lag och spelar i landskapsmatchen mot Östergötland (vi spelar i västra gruppen). I år spelas damtouren på Isabergs GK den 21 maj, Lagans GK den 10 juni och Glasrikets GK 13 augusti. Finalen spelas på Viredaholms GK den 17 september. Spelformen är singelspel i tre klasser, A = slagtävling, B och C = slaggolf. Avgiften är 50 kr och greenfee 150 kr. Obs! Sista dag för anmälan är 1 vecka innan tävling.

Damklubban
Damklubban är en tävling (slaggolf) då vi tävlar mot damer i närliggande klubbar, som sker på klubbarnas ordinarie damspelsdag. Lagan bjuder in deltagande klubbar den 8 juni (Obs! start kl 13.00). Den 18 maj är tävlingen på Älmhults GK, Glasrikets GK den 29 juni, Växjö GK den 10 aug, Alvesta GK 31 aug och Värnamos GK den 14 sept, inbjudningar från deltagande klubbar sätts upp på anslagstavlan. Startavgift 50 kr och tävlingsgreenfee 150 kr, prisutdelning sker efter varje tävling. Ansvarig i Lagan i år är Lena Magnusson (lenmag48@gmail.com).

Short Lady Open
Vem blir årets närspelsmästarinna? Tävlingen spelas på och runt korthålsbanan, datum ej fastställt. Inbjudan kommer att anslås på klubbens anslagstavla. Anmälan sker via Git:en.

Smålandspokalen
Fyra damer från Lagan bildar ett lag och spelar för klubben på Tobo GK den 2 september. Inbjudan kommer att hängas upp i damrummet, anmäl ditt intresse på listan.

Hemlig utflykt
Den första onsdagen i augusti (2/8) ordnas en hemlig utflykt med golfspel. Varje år är det nya damer som står för arrangemanget, i år är det Elisabeth Brandt, Lena Åkesson, Jette Rasmussen och Lisbeth Gustavsson. Damkommittén sponsrar med 6.000:- till bussen. Anslag och anmälningslsta kommer att sättas upp i damrummet.

"Röd Tee" - klubbtävling för alla
En lottad lagtävling för alla spelsugna golfare, spelas den 27 augusti. Samtliga spelare slår ut från röd tee, vilket gör att herrarna ser banan från en annan vinkel. Vi avslutar i restaurangen med mat och priser till alla.

Seriespel
Klubben har flera "serielag" i Smålandsserien. Tävlingarna spelas i två omgångar. De lag som ingår är: D30, D50 och D60. Speldagar är 3-4 juni och 10 september, med reservation för ändringar. D60 spelar 18 hål slagtävling medan de andra också spelar 9 hål foursome. Du hittar vilken bana som respektive division spelar på i spelprogrammet som finns på SGFs hemsida.

Tävlingsbestämmelser
Vi följer klubbens tävlingsbestämmelser då det gäller t ex efteranmälan, avanmälan, om man uteblir från start osv. För att få ta emot pris i våra tävlingar måste du ha EGA exakt tävlingshcp, se anslagstavlan i damrummet.

Ändringar
Vi reserverar oss för ev. ändringar under säsongen. Ändringar anslås alltid i klubbhuset. Håll ögonen på anslagstavlan så du inte missar något kul!

Avslutningsfest
Den 20 september träffas vi och äter god mat samt delar ut priser för säsongen. Gäller både onsdagsgolfen och damnian, se vidare anslag i klubbhuset.