Tävlingar

I Lagan ordnas klubbtävlingar med jämna mellanrum. Vi är ibland även värdar för större arrangemang.

Förutom att oldboys och damer har egna tävlingar ordnas klubbtävlingar med sponsorer. Dessa tävlingar genomförs oftast lördag eller söndag.
Tävlingssäsongen startar oftast i maj med Gökottegolf och slutar i oktober med  Korvjakten.

EGA Exakt Tävlingshandicap (Nytt för Lagans GK 2017)
För att erhålla pris i tävling på Lagans GK måste spelaren inneha EGA Exakt Tävlingshandicap. Detta gäller både för deltagande i par/lag och individuella tävlingar om inget annat anges i tävlingsinbjudan. Det innebär att spelare skall ha minst fyra registrerade ronder under ett år. Spelare utan EGA Exakt Tävlingshandicap får gärna vara med på tävling, men kan inte vinna något pris.
Ovanstående gäller de tävlingar som tävlingskommittén ansvarar för. För övriga tävlingar, t.ex. oldboys och damernas tävlingar, bestämmer respektive kommitté villkoren.

Golfveckan
Vecka 28 är nästan en helig vecka för Lagangolfarna. Då är det tävlingar hela veckan. Det blir både singel- och lagtävlingar, tävlingar över 18 eller 36 hål.

Klubbmästerskapet
Att deltaga i klubbmästerskapet är en härlig utmaning som alla borde prova på.
All spela slagtävling utan att få dra av sitt handicap är tufft men spännande. Du som deltagit vet att du är rädd om slagen.